08. 08. 2018

Délka čtení: 1 minuta

Tým Adastry posiluje Lenka Nováková. Nastupuje na pozici ředitelky divize internetu věcí

Společnost Adastra přijala do divize internetu věcí (IoT) novou ředitelku, Lenku Novákovou, která přichází ze společnosti G4S Cash a Secure Solutions. Jejím cílem bude zavádění IoT scénářů pro klienty ze segmentu bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikací a retailu. Zároveň bude mít na starosti akvizice nových klientů z oblasti strojírenství nebo petrochemie.

Adastra, která se specializuje na digitální transformaci, získala v Lence Novákové potřebnou posilu pro další expanzi v oblasti IoT. „Oblast IoT chápeme jako nový a velmi bohatý zdroj dat. Je to přirozené rozšíření našich řešení v oblasti zpracování a analýzy dat a současně klíčová komponenta digitalizace,” řekl Pavel Kysela, generální ředitel společnosti Adastra ČR. “Jedním z úkolů nové ředitelky divize proto bude propagace využití IoT jak u stávajících zákazníků, tak i akvizice klientů ve zcela nových tržních segmentech jako jsou například utility, strojírenství, petrochemický a farmaceutický průmysl,” dodává Kysela.

Lenka Nováková přichází do Adastry po osmiletém působení ve společnosti G4S Cash Solutions a G4S Secure Solutions, kde zastávala nejrůznější manažerské pozice. Byla navíc i předsedkyní představenstva v G4S Secure Solutions a jednatelkou G4S Services.

Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze (VŠE) a po ukončení studia strávila dva roky na University of Northern Virginia, kde získala titul MBA v oboru finanční management. Po návratu do České republiky pokračovala v postgraduálním studiu opět na VŠE.

Rodačku z Mladé Boleslavi můžete potkat také na golfovém hřišti, v posilovně nebo cestou na letiště, odkud odlétá poznávat nové země.

Lenka Nováková