09. 01. 2020

Délka čtení: 5 minut

Adastra se stala partnerem společnosti Innovatrics, lídra v biometrii

Praha, 9. ledna 2020 – Mezinárodní konzultační společnost Adastra je od ledna implementačním partnerem firmy Innovatrics, která se již 15 let na špičkové úrovni věnuje oblasti biometrických technologií zaměřených na identifikace a verifikace osob. Adastra bude řešení Innovatrics implementovat do své platformy pro digitální onboarding, díky čemuž dokáže uspokojit ty nejnáročnější požadavky v oblasti biometrických měření a bezpečnosti.

Pomocí digitálního onboardingu získávají zákazníci Adastry nové klienty „na dálku,“ tzn. že nový klient již nemusí osobně na pobočku kvůli ověření totožnosti při podpisu smlouvy. Vše vyřídí s mobilní aplikací, do níž vyfotí svůj občanský průkaz či jiný průkaz totožnosti a připojí svou selfie fotografii.

Součástí nabídky digitálního onboardingu od Adastry nyní budou i špičkové nástroje Innovatrics. Umí rozpoznat většinu dokladů totožnosti (včetně těch využívajících jiné písmo než latinku), identifikovat potřebné osobní údaje a automaticky je převádět do digitálních formulářů. V kombinaci s přesným rozpoznáváním obličeje zároveň verifikují totožnost zákazníků.

„Řešení firmy Innovatrics skvěle zapadá do naší nabídky pro digitální onboarding. Díky tomu, že umí pracovat s doklady z téměř celého světa a že její řešení vyhrávají soutěže v oblasti biometrie po celém světě, nám otevírá dveře na další zahraniční trhy,“ říká Jan Pacovský, expert na oblast digitálního onboardingu ve společnosti Adastra.

Digitální onboarding Adastra poprvé implementovala před čtyřmi lety v Asii, kde ho u klienta nyní používá přes 20 milionů lidí. Zákazníkovi přinesl o 50 % rychlejší vyplňování žádostí a třikrát efektivnější cross-sell. V České republice už ho využívají některé banky a finanční instituce, telekomunikační operátoři a dodavatelé elektřiny a plynu.

O společnosti Adastra

Adastra je mezinárodní konzultační společnost, která dodává komplexní řešení usnadňující přechod do digitální éry. Zaměřuje se na zpracování dat, jejich analýzu, budování datových skladů, na oblasti internetu věcí (IoT), big dat, umělé inteligence, vývoje aplikací včetně mobilních či tvorbu marketingových a kreativních strategií. Svým klientům tak Adastra, která vznikla v roce 2000, nabízí komplexní škálu služeb v oblasti digitalizace.

Mezi její zákazníky patří firmy z oblasti financí a bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikací, automobilového průmyslu, průmyslu, energetiky, farmacie a řady dalších odvětví včetně státní správy. Její projekty realizuje na 2000 konzultantů z 16 kanceláří po celém světě. Obrat celé skupiny se v roce 2018 přehoupl přes 3,5 miliardy Kč. Více na www.adastra.cz.

O společnosti Innovatrics

Slovenská společnost Innovatrics patří mezi světovou špičku v oblasti biometrických technologií zaměřených na identifikaci a verifikaci osob na základě otisků prstů, detekce tváře a duhovky. Srdcem softwaru je unikátní algoritmus, který rozpozná více než 1,04 bilionů otisků prstů za sekundu a řadí se tak mezi nejrychlejší a nejpřesnější na trhu. Náš software je součástí více než 500 projektů a biometricky zpracoval přes miliardu lidí po celém světě. Cílem Innovatrics je přinášet inovativní řešení s globálním potenciálem nejen v biometrii, ale i v oblasti umělé inteligence a rozpoznávání obrazu. Více na www.innovatrics.com.