09. 11. 2018

Digitalizace podle Adastry na konferenci IDC Manufacturing Forum 2018

Na konferenci IDC Manufacturing Forum 2018, která proběhla 6. listopadu v překrásných prostorách mladoboleslavského ŠKODA Muzea, sdíleli zástupci výrobních podniků i technologických firem své zkušenosti o tom, jak zvyšovat efektivitu, automatizovat a nasazovat digitální technologie. Tedy témata, kterým se v Adastře dlouhodobě věnujeme, a proto jsme nemohli chybět mezi partnery.

Adastru reprezentovala Dagmar Bínová, Big Data Science Leader, s přednáškou „Inovace ve výrobě: brzy budou všude rozhodovat data“. Zamýšlela se nad tím, že v digitalizaci nejde jen o inovativní projekty využívající nejmodernější technologie jako pokročilá analytika, Big Data, IoT, umělá inteligence atd. Ale že neméně důležitým aspektem je jejich komplexní začlenění do života organizace. Klíčem k úspěšné digitální transformaci je nově nastavit mentalitu společnosti a používat nové platformy ve firemních byznys procesech, což ilustrovala na konkrétních příkladech z banky, telekomunikací a výrobní společnosti, které Adastra realizovala či realizuje u svých zákazníků.

A na našem stánku Jakub Augustín, Big Data Competency Lead, vysvětloval, jak propojit real-time reporty, datovou analytiku a cloud prostřednictvím dema s roboty Sphero. Tak jako ve výrobě sbíráte data ze senzorů, tak my zase sbíráme data z robotů. Data jsou zasílána do cloudu, kde je přes nástroje pokročilé analytiky analyzujeme a vytváříme nad nimi reporty v reálném čase.

Děkujeme za Váš zájem a těšíme se na další spolupráci.